Gizlilik ve Çerez Politikası

GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

  1. Gizlilik Politikası

Necm Kimya Akaryakıt Ürünleri Medikal Malzemeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi(“Necm Kimya”olarak anılacaktır.) ait olan kurumsal web sitesini kullanan ziyaretçilerin bu kullanım sırasında paylaşacakları veya şirkete gelerek kendi beyanları ve açık rızaları ile bizzat verecekleri veriler tarafımızca işlenebilir. Şirket; ilgili yasal mevzuat kapsamında, kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini ve verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla veri sorumlusu olarak uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Bu kapsamda, şirketimiz faaliyetlerinin kişisel verilerin korunması amacıyla hazırlanan şirket içi politika ve kurallara uygun yürütülmesi sağlanmaktadır. Kişisel verilerin korunması mevzuatı ve bu doğrultuda hazırlanan şirket içi politika ve kurallar konusunda çalışanlarda farkındalık oluşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülmekte ve çalışanlardan ve şirketimiz adına veri işleyenlerden verilerin gizliliği ve korunması için gerekli beyan ve taahhütler alınmakta, bu beyan ve taahhütlere aykırılık belirli yaptırımlara bağlanmaktadır. Kişisel verilere yetkisiz kişilerin erişimini önlemek üzere; gerekli bilgi güvenliği tedbirleri uygulanmakta ve alınan tedbirlerin yeterliliği belirli periyotlarda kontrole tabi tutularak, mevcut veri güvenliği sisteminin sürekli olarak geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kişisel veriler, ilgili kişinin onayı olmadan veya 6698 sayılı kanun m.5/2 ve m.6/3’te yer alan işlenme şartları kapsamına girmediği sürece üçüncü bir şahsa veya firmaya aktarılmayacaktır. Şirketimiz, destek hizmetleri almak amacıyla farklı kuruluşlarla çalışacak olursa, bu kuruluşların da şirketimizin gizlilik standartlarına ve şartlarına uymalarını sağlayacaktır. Yasal mevzuat gereği, çalışanlarımızın ve ürün veya hizmet sunduğumuz kişilerin şirketimizden gerçekleştirdiği tüm işlemlerin kayıtları tam ve doğru şekilde, güvenli bir ortamda saklanmaktadır.

Kişisel verilerin işlenme amaçlarının sona ermesi durumunda, KBB tarafından re’sen yahut veri sahibi başvurusu aracılığıyla ve kullanılabilecek farklı teknikler ile veri sahiplerinin talebi üzerine veriler silinecek, yok edilecek yahut anonimleştirilecektir. Kişisel verilerin söz konusu yöntemler vasıtasıyla silinmesi durumunda, bu veriler tekrar hiçbir şekilde kullanılamayacak ve geri getirilemeyecek şekilde imha edilecektir.

Şirkimizin faaliyetlerini yerine getirebilmek amacıyla işlediği veriler, uygun süre zarfında fiziksel veya elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanmaktadır. Ancak veri sorumlusunun meşru menfaatinin olduğu durumlarda, işlenme amacının ve ilgili kanunlarda belirtilen sürelerin de sona ermesine rağmen veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla kişisel veriler, mevzuatın öngördüğü azami süre kadar saklanabilecektir. Bahsi geçen sürenin sona ermesinin ardından kişisel veriler, yukarıda belirtilen prosedüre göre silinecek, yok edilecek yahut anonim hale getirilecektir.

Şirketimiz, Gizlilik Politikamızı güncel tutmak ve ilgili mevzuatlara uygun hale getirmek adına önceden haber vermeksizin değişiklikler yapma hakkını saklı tutar. Gizlilik politikasında değişikliklerin gerçekleştirilmesi durumunda, güncellenen politika web sitemizde ilan edilecektir. Bu politika en son 26/02/2021 tarihinde güncellenmiştir.

  1. Çerez Politikası

İnternet Sitesi Çerez Aydınlatma Metni

Son güncelleme tarihi: 26.02.2021

Aydınlatma Metni Hakkında

Necm Kimya(“Şirket” olarak anılacaktır) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek için çerezlerden faydalanmaktayız. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma metninin amacı, tarafımıza ait “www.necmkimya.com.tr” internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site ziyaretçileri (“Veri Sahibi/İlgili Kişi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edilebileceği açıklanmaktadır.

Necm Kimya olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla iş bu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi, Amaç ve Hukuki Sebep

İnternet sitemizi ziyaretiniz kapsamında kişisel verileriniz; Kanun’da yer alan kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla, teknik iletişim dosyaları olan çerezler vasıtasıyla otomatik yöntemlerle toplanmaktadır.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz, tarayıcınızın ayarlarından çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğiniz/onay verdiğiniz varsayılacaktır.

İnternet Sitemizde “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayalı olarak çerez kullanılmasının başlıca amaçları şunlardır:

  • Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  • Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak kapsamında mevcut sunucuların ve bant genişliğinin yeterli olup olmadığının, belirli zaman aralıklarında Site yoğunluğunun tespiti ve buna bağlı olarak sistem hızlandırma ayarlarının yapılarak ziyaretçilerin kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi.
  • Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Kullanıcının geçmişte gerçekleştirmiş olduğu hareketlerin ve sorguların saklanması ve bu sayede sonraki ziyaretlerde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması. Ziyaretçinin hareketlerine göre ilgisini çekebilecek üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak.
  • İnternet Sitesinin, sizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar, Amaç ve Hukuki Sebep

İnternet sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, yukarıda yer alan kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda; iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, yazılım ve teknik destek hizmeti aldığımız gerçek veya tüzel kişi firmalara ve kanunen yetkili kamu kurumlarına “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayalı olarak aktarılabilecektir.

İnternet Sitemizde Kullanılan Çerez Türleri

Oturum Çerezleri (Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin İnternet Sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir.

Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanız sağlanmaktadır.

Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies)

Kalıcı çerezler İnternet Sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir.

Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır.

Kalıcı çerezlerin bazı türleri; İnternet Sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.

Kalıcı çerezler sayesinde İnternet Sitemizi aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda İnternet Sitemiz tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

Kişiselleştirme Çerezleri (Customization Cookies)

Kullanıcıların tercihlerini farklı internet sitesinin farklı sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin, seçmiş olduğunuz dil tercihinizin hatırlanması.

Analitik Çerezler (Analytical Cookies)

Analitik çerezler ile internet sitesini ziyaret edenlerin sayıları, internet sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, internet sitesi ziyaret saatleri, internet sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.

Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

Çerezleri Devre Dışı Bırakma Ve Engelleme

Çerezler, Web sayfamızın kullanımı için zorunlu olmadığından, tarayıcınızın tüm çerezlerin veya bazılarının kurulumunu reddetmenize imkan veren konfigürasyonunu etkin hale getirerek çerezleri engelleyebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Çoğu tarayıcı, çerezlerin varlığı konusunda uyarı verir veya çerezleri otomatik olarak reddeder. Çerez kullanımına izin vermemeniz halinde bazı hizmetlerin kullanımı sınırlı olduğu için Web sayfasındaki deneyiminiz çok yeterli düzeyde olmasa da Web sayfamızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Onayın Geri Çekilmesi

Herhangi bir zaman Çerez Politikası’na ilişkin onayınızı geri çekmek istemeniz halinde, internet tarayıcınızın ayarları ve konfigürasyonundan bilgisayarınızda depolanan çerezleri silmelisiniz. Çerezleri kaldırma, devre dışı bırakma veya engelleme hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: https://www.aboutcookies.org/Default.aspx?page=2

Çerez Ayarları Ve Konfigürasyon Değişikliği

Tarayıcı ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece, Web sayfamızı ziyaret ettiğinizde sistemimiz çerez oluşturacaktır. Tüm İnternet tarayıcılarının bu ayarları değiştirmenize imkân tanıdığını unutmayın. Çerez ayarlarınızı aşağıdaki tarayıcılarda nasıl ayarlayacağınız konusunda daha fazla bilgi için lütfen ilgili bağlantıyı ziyaret edin:

Chrome: https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=tr&answer=95647

Explorer: https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Firefox: https://support.mozilla.org/tr/kb/cerezler-web-sitelerinin-bilgisayarinizda-depoladi

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca;

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bunların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle veri sahibinin aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Kanun kapsamındaki başvuru ve taleplerinizi, “www.necmkimya.com.tr” web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurmak ve orada belirtilen yolları kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Şirket tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping